API

Een API (Agente de la propiedad inmobiliaria) of een BIV-makelaar staat onder toezicht van het Beroepsinstituut, wat betekent dat hij of zij zich strikt moet houden aan de deontologische code, de Plichtenleer van de vastgoedmakelaar.  Hij is de persoon die tussenkomt in de relatie tussen koper en verkoper of verhuurder en huurder, en die partijen bij elkaar brengt. Hij verleent, voor rekening van derden, bepalende bijstand met het oog op de verkoop, aankoop, ruil, verhuring of overdracht van onroerende goederen, onroerende rechten of handelsfondsen.

 

Hispania Homes is lid van het BIV.

BIV staat voor Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars.

Iedereen die als zelfstandige vastgoedactiviteiten stelt,
moet verplicht over een BIV-erkenning beschikken. En wie een BIV-erkenning heeft, staat onder toezicht van het Beroepsinstituut, wat betekent dat hij of zij zich strikt moet houden aan de deontologische code en de Plichtenleer van de vastgoedmakelaar.

Opgelet: Bedienden hebben geen erkenning nodig, maar moeten onder het toezicht
en de verantwoordelijkheid van een BIV-erkend vastgoedmakelaar werken.

 

Waarom is werken met een BIV makelaar zo belangrijk?

1. BIV makelaars staan onder toezicht van het instituut. Mocht er iets mis gaan met uw aankoop in Spanje dan kan je ons daarop aanspreken in België. Een Spaanse makelaar die niet ingeschreven is bij het BIV kan u enkel vervolgen in Spanje

2. BIV makelaars zijn verplicht verzekerd voor hun activiteiten en beschikken over een veilige 3den rekening om eventuele voorschotten op te ontvangen.

3. Elke makelaar die vanuit België vastgoed verkoopt (vanuit een kantoor, thuis, hotel, …) moet ingeschreven zijn bij het instituut.

Check dit dus vooraf. Niet ingeschreven staat gelijk aan illegaal werken.

Met deze zoekmodule (klik hier) kan je heel eenvoudig controleren of de “vastgoedmakelaar” waarmee je samenwerkt of waarmee je contact hebt, ook wel effectief erkend is in België.

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...

Deze site maakt gebruik van cookies voor de beste gebruikerservaring. Als u doorgaat, accepteert u ons privacybeleid.

X Oké Meer informatie