Wat heb je nodig om een huis aan de Costa Blanca te kopen als je een buitenlander bent?

Als u een huis in Spanje wilt kopen en u bent een buitenlander, moet u weten dat het mogelijk is en dat het niet zo ingewikkeld is, te beginnen met de verwerking van uw NIE (Número de Identificación de Extranjeros), wat gelijk staat aan de DNI van Spaanse ingezetenen, die dit document moet hebben als een methode van wettelijke identificatie. 

Een belangrijk detail dat u moet weten is dat u geen rekening hoeft te hebben bij een bank in Spanje, hoewel bij sommige bedrijven die aan de Costa Blanca kopen en verkopen, een rekening moet hebben binnen hun eisen, dus het is duidelijk dat sommige aspecten kunnen variëren afhankelijk van het onroerend goed of andere.

Binnen dit aspect moet u ook rekening houden met het feit dat het mogelijk is om gegarandeerd te worden door een bank zonder een inwoner te zijn, aangezien het mogelijk is om een aantal specifieke leningen voor niet-ingezetenen te hebben, waarmee u tot 80% van de prijs van de te koop staande eigendommen aan de Costa Blanca kunt verkrijgen. 

Zelfs in sommige gevallen kan het proces worden vereenvoudigd wanneer de bank de eigenaar is van het onroerend goed, in staat om twee problemen tegelijkertijd op te lossen, wat de aankoop van het onroerend goed eenvoudiger en comfortabeler maakt. 

Stappen om een huis aan de Costa Blanca als buitenlander te kopen 

Veel mensen beginnen te twijfelen wanneer ze denken dat het kopen van een huis aan de Costa Blanca of in de rest van Spanje ingewikkeld is als niet-ingezetene of buitenlander, maar de waarheid is dat de nodige formaliteiten zeer gemakkelijk kunnen worden gedaan. 

Zoals hierboven vermeld, is het eerste wat u moet doen het aanvragen van de NIE, die zal dienen als het enige persoonlijke nummer dat nodig is om verschillende soorten transacties of formaliteiten in Spanje uit te voeren, zoals de verwerking van een rekening bij een kredietinstelling. Dit wordt voor alle buitenlanders die met het administratieve proces beginnen, behandeld door het Directoraat-generaal van Politie. Houd er rekening mee dat het proces van buiten Spanje kan beginnen. 

Zodra de NIE is verkregen, kan de aankoop van het onroerend goed worden gedaan. Vergeet niet dat het in veel gevallen niet vereist is om een rekening bij een Spaanse bank te hebben, hoewel het ten zeerste wordt aanbevolen om te hebben wat nodig is in bepaalde aanbiedingen. 
Een ander detail waar u rekening mee moet houden is dat alle belastingen met betrekking tot de aankoop van het onroerend goed (BTW indien nieuw en ITP indien tweedehands) moeten worden betaald in Spanje. 

Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat er in Spanje een belastingtarief van toepassing is op het inkomen van mensen die niet in ons land wonen (IRNR), een directe belasting die van invloed is op het inkomen van natuurlijke en rechtspersonen die geen ingezetene zijn. Als u meer dan 183 dagen in Spanje woont, dan wordt u voor alle doeleinden als inwoner beschouwd.

Laatste nieuws
© 2021 Hispania Homes - All Rights Reserved Software Inmobiliario Sooprema

Deze site gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te bieden. Als u doorgaat met browsen, geeft u uw toestemming en accepteert u ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord Meer informatie